У мережі стартував освітній проєкт «Чорнобиль. Подорож»

Проєкт став продовженням мультимедійної виставки, присвяченої 35-річчю Чорнобильської катастрофи.
У мережі запустили освітню та комунікаційну платформу «Чонобіль. Подорож». Як зазначають організатори, поки що сайт працює в режимі бета-тестування, але вже пропонує користувачам здійснити подорож у просторі та часі.
Так, тут можна побачити хронологію аварії на Чорнобильській АЕС, здійснити політ над сучасною Прип’яттю та покинутими селами Полісся, прочитати історії людей, чиї долі змінила катастрофа. Сайт створений за принципом скролітелінгу – це безперервна розповідь з мультимедійними елементами, які активуються під час прогортання та натискання.
У розділі “Люди” користувачі можуть ознайомитися з історіями очевидців, сучасників аварії на ЧАЕС. Крім того, там є спеціальна форма, заповнивши яку можна доповнити проєкт своєю історією.
Над проєктом працювала команда із понад 200 фахівців: від істориків до радіологів. На сайті представлені розсекречені документи та наукові дослідження, які допоможуть розібратися в причинах трагедії.
Для проєкту спеціально було знято відео у форматі 360 градусів, яке допомагає здійснити політ над Чорнобилем, Прип’яттю, станцією радіолокації «Дуга» та селами Полісся та оцінити нинішній стан регіону.
У жовтні відбувся міжнародний форум CHRNBL, який пройшов одночасно в 11 країнах та залучив до обговорення понад 50 спікерів різних галузей з усього світу. Науковці, ліквідатори, представники державних та культурних установ обговорювали можливі шляхи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.
Кандидат біологічних наук, координатор сторінки «Чорнобиль Інсайт» Катерина Шаванова в рамках форуму розповіла, чи є наукове майбутнє Чорнобиля. Докладніше читайте у статті «Чорнобильська зона може стати передовим науковим хабом. Це шанс для української науки» на ZN.UA.
https://zn.ua