Мінфін представляє інтерактивний «дашборд» про бюджетні видатки на соціальний захист окремих категорій населення

Міністерство фінансів проаналізувало інформацію про бюджетні видатки на соціальний захист окремих категорій населення щодо результативних показників використання бюджетних коштів у 2019- 2020 роках і створило інтерактивний аналітичний інструмент («дашборд»).
У дашборді можна ознайомитися з інформацією про спрямування бюджетних коштів на виплату пільг та житлових субсидій населенню, щорічну разову допомогу до 9 травня ветеранам війни, допомогу громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, соціально-психологічну реабілітацію учасників АТО/ООС, допомогу внутрішньо переміщеним особам, допомогу сім’ям з дітьми та іншим соціально-незахищеним верствам населення.
Аналіз показав, що, зокрема, в 2020 році 4,6 млн осіб отримали пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних послуг та на придбання твердого палива і скрапленого газу. На вищезгадані цілі було спрямовано понад 36 млрд гривень коштів державного бюджету.
Водночас для забезпечення виплати щомісяця державної соціальної допомоги 254 тисячам малозабезпечених сімей витрачено понад 11 млрд гривень бюджетних коштів.
Детальніше з інформацією про інші соціальні виплати можна ознайомитися на «дашборді» за посиланням.
https://www.kmu.gov.ua