У ДНІПРІ ПРИВІТАЛИ РЯТУВАЛЬНИКІВ І ВЕТЕРАНІВ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ

У другій Державній пожежно-рятувальній частині Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області провели урочистості до Дня пожежної охорони, які також присвятили і 35-м роковинам аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Під час заходу рятувальникам і ветеранам пожежної охорони вручили подяки міського голови і почесні грамоти.

«Як і 35 років тому ці люди несуть службу заради безпеки усіх громадян. Їхня робота – справжній подвиг, і має одну мету – збереження життя. Ліквідатори аварії йшли у радіаційне пекло і діяли у тих надзвичайних обставинах за велінням совісті та почуттям обов’язку. Низький їм уклін за це. Усім здоров’я, миру, добра, родинного затишку, а тим рятувальникам, які нині цілодобово несуть службу, – поменше надзвичайних ситуацій», – підкреслив заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики ДМР Едуард Підлубний.

Представник мерії також додав, що місто фінансово підтримує дніпровських рятувальників. Цього року з ініціативи міського голови Бориса Філатова з муніципального бюджету виділено 1,7 млн грн на придбання нової сучасної форми для рятувальників Дніпра.

Зі свого боку голова Дніпровської спілки «Союз Чорнобиль України» Ігор Турчин зазначив, що міська влада комплексно опікується соціальним захистом ветеранів-чорнобильців, ветеранів-ліквідаторів: «Цього року до 35-ї річниці Чорнобильської трагедії вперше ліквідатори 2-ї та 3-ї категорії додатково одержать матеріальну допомогу (2 539 осіб). На це з міського бюджету виділено 1,8 млн грн. Загалом у Дніпрі – одна з найкращих програм щодо соціального захисту чорнобильців. Вона максимально комплексна. Кошти виділяються й на виплати, лікування, оздоровлення, адресні допомоги тощо. Наприклад, якщо фінансування програми у 2014 році було 3,5 млн грн, то цьогоріч сума вже перевищила 15 млн грн».